Färre döda med Fredrik Reinfeldt

Världens äldsta människa har avlidit, 132 år gammal. Det meddelade de georgiska myndigheterna för någon månad sedan. Många tvivlade emellertid på att den bortgångna  kvinnan verkligen var så gammal och antydde att åldern hade friserats för att främja försäljningen av georgiskt vin och yoghurt, som anses bidra till att människor i de kaukasiska länderna uppnår hög ålder.

Av en ren slump upptäckte jag något annat som kan förlänga livet. Enligt en två år gammal forskningsrapport från Institutet för bostads- och urbanforskning i Gävle har det visat sig att män som äger sommarstugor lever litet längre än andra män. För kvinnor har fritidshuset däremot ingen betydelse. Man kan ju tänka sig att männen sitter på bryggan och metar hela dagarna medan kvinnorna sliter i det primitiva köket, som saknar såväl varmvatten som  diskmaskin och elvisp.

En annan omständighet, som kan påverka livslängden och ännu inte utforskats, är den politiska makten. Spelar det någon roll om landet styrs av en borgerlig regering eller en socialdemokratisk?

Jag kan nu konstatera, efter vissa statistikstudier, att det har stor betydelse. Under Göran Perssons sista år vid makten dog 91 177 svenskar. Då hade han ändå lyckats pressa ner siffrorna från 95 000 avlidna år 2002.

Förra året (2011), med muntergöken Fredrik Reinfeldt som statsminister, avled knappt 90 000 människor och 2010 dog 90 400. Och då ska man komma ihåg att folkmängden hade ökat med flera hundra tusen sedan år 2002.

Det här har inte alls uppmärksammats i den politiska debatten. Mina rön kommer sannolikt att ge Moderaterna den ammunition som krävs för att krossa oppositionen i kommande valrörelse. Partistrategen Per Schlingmann (bilden) sänder ett omskakande budskap till väljarna: ”Är du rädd om livet, vill du behålla dina nära och kära, rösta moderat! Fast några av er kan väl skänka en stödröst till Centern eller Kristdemokraterna, som annars riskerar att få lämna det ljuva riksdagslivet i förtid.”

Den rödgröna oppositionen muttrar och menar att i Reinfeldts brutala och glädjefattiga samhälle vill ingen leva en dag längre än nödvändigt.

                                                                                                                                                    Karlsson


Kommentarer
Postat av: Anette

Då står det kanske sommarstuga på er inköpslista numera. Annars har jag sett undersökningar som visar på att personer med husdjur mår bättre. Så ni kanske ska införskaffa en hund, katt eller varför inte en leguan.
Nu undrar jag lite om denna kommentar föranleder skinksmörgås eller "annan ordning" :-).

2012-11-19 @ 15:16:07
Postat av: Astrid Binnerstam

För att peppa er i frågan om döda per år kan jag rekommendera Dagens Nyheters välfyllda sidor med dödsannonser,där man ofta kan konstatera ett oroande antal fyrtiotalister.Köttberget urholkas i rask takt.
Astrid född -49 :+D

2012-12-12 @ 22:35:51
URL: http://norbergianblue.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0