Ryskt hot mot grillbaren

Blir det krig nu? Den ryska aggressionen mot Ukraina har skapat panik bland svenska politiker och militärer, och det talas nu allmänt om förstärkning av försvaret och en återmilitarisering av Gotland.

Även vi som bor i Upplands Väsby och Sollentuna är oroade. Vi bor strategiskt vid sjön Norrviken, och både Arlanda och Rosenbad ligger inom skotthåll. Om Putin placerar bestyckade ubåtar i Norrviken skulle inte bara brandstationen och OK-Q8-macken kunna utsättas för attacker utan också Norrvikens Grill vid pendeltågsstationen. Då står vi där utan mosbrickor och räkmajonnäs.

Kommer ryssarna hit ockuperar de säkert Väsbys nya, skottsäkra gymnasium för att förvara sprängmedel och ammunition. De intar också det nya Vilundabadet och låter soldaterna vässa konditionen genom att cykla på gymmet och åka i vattenrutschkanan.

För någon vecka sedan hade Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet exakt samma bild på sina förstasidor, en sammanbiten Vladimir Putin omgiven av två muskulösa för att inte säga småfeta generaler. Bilden som ges på nyhetsplats och i ledarkommentarer är också densamma i båda tidningarna (och i SVT): Putin är ingen fin kille. Han är visserligen folkvald president, han är välrakad och nykter, men bakom den polerade ytan döljer sig säkert en liten Stalin. En ryss är alltid en ryss, om än i ny förpackning.

Det svenska försvaret har aldrig i historien varit svagare än i dag deklarerade ett par forskare på DN debatt nyligen. Och vi minns ju hur det gick i Poltava för tre hundra år sedan. Den svenska armén blev krossad. Även om vår nuvarande ÖB Sverker Göranson säkert är en skickligare fältherre än den uppblåste Karl XII sså hjälps det ju inte om vi saknar manskap, kulor och krut.

Jag har villalarm, säkerhetslås och brandsläckare, men om det en morgon ligger ett par ryska krypskyttar bakom vinbärsbuskarna har jag inget annat att försvara mig med än spade och högtrycksspruta

Men jag sviker inte mitt land. Jag svänger hotfullt med spaden och kopplar på högtrycket.

 

Karlsson

Ingen fin kille. 

 

 

 

 

 

 

 

    
                                     

I

 

 


Kommentarer
Postat av: Astrid Binnerstam

Underbart! Ett gott skratt till kvällskaffet är inte helt fel.

2014-03-13 @ 22:07:19
URL: http://norbergianblue.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0